Începuturile activităţii corale a sârbilor din Banat se regăsesc în deceniul patru al secolului XIX, prin înființarea Corului Catedralei Ortodoxe Sârbe, la Timișoara în anul 1836.
Continuând bogata tradiție a înainte-mergătorilor săi, actuala formație mixtă a Corului și-a început activitatea în ianuarie 1996, sub conducerea muzicală a prof. Ioţa Bugarschi, care dirijează corul și astăzi.
Pe lângă participarea cu regularitate la serviciile divine din Catedrala Ortodoxă Sârbă din Timişoara şi în alte biserici ale Episcopiei Sârbe de Timişoara, corul a fost prezent la numeroase festivaluri şi manifestaţii cu caracter laic şi religios din România, Serbia, Bosnia-Herțegovina şi Ungaria, unde a fost recompensat cu înalte distincții și premii. Prin activitatea și devotamentul lor, membrii corului împreună cu dirijorul lor contribuie la propagarea culturii muzicale ortodoxe, cât și la păstrarea identității naţionale a sârbilor din Banat.

Pentru a asculta înregistrări ale Corului Catedralei Ortodoxe Sârbe din Timișoara, apăsați AICI.

Pentru a accesa monografia editată cu prilejul a 20 de activitate a actualei componențe a Corului Catedralei Ortodoxe Sârbe din Timișoara (în limba sârbă), apăsați AICI.

Pentru a accesa pagina oficială de Facebook a Corului Catedralei Ortodoxe Sârbe din Timișoara, apăsați AICI.